Skup PRAVO NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU U RH

Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo održao je u srijedu, 14. lipnja 2023. godine, u dvorani Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu skup na temu Pravo na suđenje u razumnom roku u Republici Hrvatskoj.

Nakon pozdravnih riječi Vedrana Đulabića, zamjenika predsjednika Upravnog odbora Centra, i uvodnih riječi Nevena Matesa, član Centra, suradnice Centra, Matija Ninić i Ivana Zeljko predstavile su analizu stanja i dale osvrt na narušavanje prava na suđenje u razumnom roku.

Na okruglom stolu govorili su Alan Uzelac, član Centra Miko Tripalo i profesor na Pravnom fakultetu u Zagrebu; Juraj Brozović, s Pravnog fakulteta u Zagrebu, odvjetnice Lidija Horvat i Renata Dozet Daskal te Nino Radić, predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu, nakon čega je slijedila rasprava sa sudionicima.

Fokus skupa bio je na pitanjima vezanim uz trajanje sudskih postupaka, kršenja prava na suđenje u razumnom roku, te nedostacima u sredstvima za ubrzanje postupka i ostvarenje pravične odštete.

Analizu stanja i osvrt na narušavanje prava na suđenje u razumnom roku, koje su pripremile suradnice Centra, Matija Ninić i Ivana Zeljko, možete preuzeti na slijedećoj poveznici: